Navigacija

Toplotna pumpa kao idealno ekonomsko i ekološko rješenje

10/04/2023

Nakon što je nedavno austrijska prijestolnica najavila da će do kraja 2023. godine izgraditi najveću i najjaču toplotnu pumpu u centralnoj Evropi koja će zagrijavati 25.000 bečkih domaćinstava, pažnja javnosti se upravo usmjerila na nju – toplotnu pumpu. Ova tako reći „magična“ pumpa će u Beču umanjiti emisiju karbon – dioksida za čak 40.000 tona … Continue reading "Toplotna pumpa kao idealno ekonomsko i ekološko rješenje"

Više

Solarna energija – čista i obnovljiva

27/03/2023

Proizvodnja energije iz obnovljivih izvora sve više je u fokusu interesa bosanskohercegovačke javnosti, pa tako raste interesovanje među pojedincima koji se sve češće odlučuju postaviti solarne panele na krovove svojih kuća. Naime, brojne su prednosti solarne energije, ali kao najznačajnija karakteristika ističe se smanjenje troškova električne ili toplotne energije, te u konačnici pozitivan uticaj na … Continue reading "Solarna energija – čista i obnovljiva"

Više

Energetska učinkovitost postaje realnost na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

21/12/2022

Mostar, 21. prosinac 2022. – Projekt energetske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP i Dodatno financiranje za BEEP) provodi se od 2015. godine, a do sada je u okviru ovog projekta obnovljeno 83 javnih objekata, sa posebnim fokusom na zdravstvene i obrazovne institucije. Kroz implementaciju Projekta do sada je kreirano 2.150 zelenih radnih mjesta, te … Continue reading "Energetska učinkovitost postaje realnost na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar"

Više

 

Delegacija Svjetske banke u posjeti KCUS-u

15/12/2022

U OBNOVU DVIJE KLINIKE KCUS – a SVJETSKA BANKA ULOŽILA VIŠE OD TRI MILIONA MARAKA SARAJEVO (16.12.2022.) – Delegacija Svjetske banke obišla je Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Kliniku za urgentnu medicinu, Kliničkog centra univerziteta Sarajevo na kojima su implementirane mjere energetske efikasnosti. Ove aktivnosti dio su projekta „Energetska efikasnost BiH“ (BEEP) kojeg … Continue reading "Delegacija Svjetske banke u posjeti KCUS-u"

Više

Delegacija Svjetske banke u posjeti obnovljenim objektima u Mostaru

06/12/2022

VELIKE EKONOMSKE UŠTEDE I SMANJENJE EMISIJA CO2 MOSTAR (06.12.2022.) – Delegacija Svjetske banke obišla je četiri objekta Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i JU OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, na kojima su implementirane mjere energijske efikasnosti. Ove aktivnosti dio su projekta „Energetska efikasnost BiH“ (BEEP) kojeg sprovodi Federalno ministarstvo prostornog uređenja, a koji se financira iz kredita … Continue reading "Delegacija Svjetske banke u posjeti obnovljenim objektima u Mostaru"

Više

Federalno ministarstvo prostornog uređenja u sklopu Projekta energijske efikasnosti za BiH (BEEP) organizator edukativno-zabavnih radionica za 450 učenika i učenica

14/11/2022

S ciljem edukacije najmlađih o važnosti energijske efikasnosti, te stvaranju zdravih navika već od djetinjstva, superjunak Beepster posjetio je našu Planetu, tačnije 12 osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine. Nakon što je saznao da je Projekat energijske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP) nastavio s edukacijama za najmlađe, te svjestan činjenice kako je upravo … Continue reading "Federalno ministarstvo prostornog uređenja u sklopu Projekta energijske efikasnosti za BiH (BEEP) organizator edukativno-zabavnih radionica za 450 učenika i učenica"

Više

 

Starije vijesti