Navigacija

Svečano obilježen završetak radova na implementaciji mjera energetske učinkovitosti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

27/02/2024

U Mostaru je simboličnom ceremonijom obilježen završetak radova na implementaciji mjera energetske učinkovitosti na tzv. dijagnostičkom aneksu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a riječ je o Kliničkom zavodu za radiologiju, Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku i Zavodu za nuklearnu medicinu. Ovo je jedan od 26 objekta javne namjene na području Hercegovačko-neretvanske županije na kojima su implementirane mjere … Continue reading "Svečano obilježen završetak radova na implementaciji mjera energetske učinkovitosti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar"

Više

Uz ove trikove maksimalno zagrijte svoj dom ove zime

05/01/2024

U današnje vrijeme, svjesni smo da ne možemo kontrolirati vrijeme, ali ono što možemo je naš utjecaj na klimatske promjene koje sve više uzimaju maha. Posljednjih godina, postalo je očito da su male promjene u našim svakodnevnim navikama ključne za smanjenje potrošnje energije. Klimatske promjene postaju sve izraženije, stoga je važno da se angažiramo u … Continue reading "Uz ove trikove maksimalno zagrijte svoj dom ove zime"

Više

Pametna potrošnja: Uloga kalorimetra u transformaciji energetskih navika

15/12/2023

Očuvanje energetske efikasnosti postalo je imperativ u suvremenom društvu, kako bi se smanjili troškovi energije i negativni utjecaji na okoliš. Ugradnja kalorimetra predstavlja ključni korak u poboljšanju energetske efikasnosti domova i poslovnih prostora. Kalorimetar je sofisticirani uređaj koji omogućuje precizno mjerenje potrošnje toplinske energije u objektu. Ugradnjom ovog instrumenta, korisnici dobivaju detaljan uvid u svoju … Continue reading "Pametna potrošnja: Uloga kalorimetra u transformaciji energetskih navika"

Više

 

Simbolično obilježavanje završetka radova na implementaciji mjera energetske efikasnosti na Zgradi Pravosudnih institucija FBiH u okviru Projekta energetske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP)

17/10/2023

U Sarajevu je simboličnom ceremonijom obilježen završetak radova na implementaciji mjera energetske efikasnosti na Zgradi Pravosudnih institucija Federacije Bosne i Hercegovine.  Ovo je jedan od 20 objekata javne namjene na području Kantona Sarajevo na kojima su implementirane mjere energetske efikasnosti u okviru ”Projekta energetske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu” (BEEP) i Dodatnog financiranja AF BEEP, … Continue reading "Simbolično obilježavanje završetka radova na implementaciji mjera energetske efikasnosti na Zgradi Pravosudnih institucija FBiH u okviru Projekta energetske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP)"

Više

Implementacija mjera energetske učinkovitosti na zgradi Pravosudnih Institucija FBiH u Sarajevu

15/09/2023

Svjetska Banka podržava održivu budućnost Bosne i Hercegovine Projekt energetske učinkovitosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP i Dodatno financiranje za BEEP) provodi se od 2016. godine, a do sada je u okviru ovog projekta obnovljeno 89 zgrada javne namijene, te je poboljšan komfor za oko 563.000 korisnika i kreirano 2.300 zelenih radnih mjesta. Tim povodom, … Continue reading "Implementacija mjera energetske učinkovitosti na zgradi Pravosudnih Institucija FBiH u Sarajevu"

Više

Investicija vrijedna više od 1,8 milijuna KM

05/09/2023

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je ugovore sa izvođačima radova, čime se najavljuje početak građevinskih aktivnosti na dva objekta javne namjene. Ugovorom su obuhvaćeni objekti Federalnog zavoda za poljoprivredu u Sarajevu i Zgrada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru. Izvođenje radova počinje u rujnu, a financira se iz Revolving fonda za energijsku … Continue reading "Investicija vrijedna više od 1,8 milijuna KM"

Više

 

Starije vijesti