Navigacija

5 ideja za uređenje interijera energijski efikasnijeg doma

21 Oktobra, 2021

Donosimo vam 5 savjeta/ideja kako biste izbjegli skupe greške, pa čak i uštedjeli novac svaki mjesec.

Više

5 načina da smanjite račun za vodu

29 Septembra, 2021

Pitka voda postaje sve rjeđa i skuplja obzirom na sve veće potrebe za njom uslijed povećanog rasta stanovništva. Kako vodu sve više koristimo, troškovi na nju sve više rastu. Upravo zbog toga vam donosimo pet jednostavnih savjeta koje možete svakodnevno koristiti u svom domaćinstvu i time smanjiti mjesečne troškove korištenja vode.

Više

Delegacija Svjetske banke posjetila obnovljene škole u Mostaru

22 Septembra, 2021

Iznos investicije za implementaciju energetske efikasnosti je iznosio preko 400.000 KM.

Više

 

Kako smanjiti svoj ugljični otisak?

26 Jula, 2021

Ako se pitate šta je ugljični otisak i zašto je to tako važno, nastavite čitati. Za Vas smo istražili kako na najbolji način smanjiti emisiju ugljika. Svako od nas može dati svoj doprinos i smanjiti sopstveni ugljični otisak.

Više

Potpisani ugovori o obnovi pet objekata javnih institucija u HNK i KS

26 Jula, 2021

U okviru projekta AF BEEP (Dodatno finansiranje za Projekat energetske efikasnosti za BiH), još četiri objekta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i jedan u Kantonu Sarajevu će u cilju energijske efikasnosti u narednom periodu biti obnovljeni.

Više

Tri načina kako možete doprinijeti smanjenju potrošnje energije u gradovima

9 Jula, 2021

U svijetu postoji tendencija širenja gradova, čime gustina naseljenosti postaje sve veća. Ista je situacija i u našoj zemlji, veći gradski centri se sve više šire, ljudi se doseljavaju iz manjih mjesta. Sve to rezultira povećanjem potrošnje energije i emisije štetnih gasova.

Više

 

Starije vijesti