Navigacija

Izazov mjeseca: Kako pametnije putovati do posla?

6 Jula, 2020

Svakodnevne gužve u prometu, veliki troškovi za lična vozila i problemi pronalaska parkinga, samo su neki od razloga zbog kojih nerijetko razmišljamo o bržim, isplativijim i zdravijim vidovima transporta. Zato Vam donosimo alternativne opcije koje su bolje ne samo za vas, nego i okoliš, jer doprinose smanjenju stope štetnih čestica u zraku.

Više

Planirate selidbu u novi dom? Evo nekoliko savjeta za dugoročnu uštedu

2 Jula, 2020

Bez obzira na povod, selidbe su gotovo uvijek praćene detaljnim planiranjem budžeta i troškova. Ukoliko se nalazite u sličnoj situaciji, ovo je idealno vrijeme da potražite načine za poboljšanje energijske efikasnosti svog novog doma i tako osigurate dugoročne uštede na svojim računima.

Više

Šta je to energetski certifikat?

21 Maja, 2020

Po završetku implementacije mjera energijske efikasnosti u zgradama koje su obnovljene u sklopu Projekta energetske efikasnosti za BiH (BEEP), svakom objektu je dodijeljen energetski certifikat. No, šta to zapravo predstavlja energetski certifikat i kome je on sve potreban?

Više

 

Energijska efikasnost u vrijeme pandemije COVID-19

17 Aprila, 2020

Da li je pandemija s kojom se trenutno bori cijeli svijet prijetnja ili prilika ovoj oblasti?

Više

Izazov mjeseca: Poboljšajte energijsku efikasnost Vašeg doma

8 Aprila, 2020

Ukoliko ste i Vi svoju svakodnevnicu prilagodili preporukama o ostajanju u kući, ovomjesečni izazov je krojen baš po Vašoj mjeri, jer donosimo nekoliko jednostavnih savjeta uz pomoć kojih ćete poboljšati energijsku efikasnost Vašeg doma, i time doprinijeti smanjenju Vašeg računa za energiju.

Više

Kako učiniti kuhinju energijski efikasnom?

26 Marta, 2020

Ukoliko ste i Vi među onima koji slobodno vrijeme, između ostalog, koriste za isprobavanje svih recepata koje već duže vrijeme stoje na listi čekanja, donosimo Vam nekoliko savjeta koji će Vašu kuhinju učiniti energijski efikasnijom i tako smanjiti Vaš račun za energiju.

Više

 

Starije vijesti